Networking SI; perdre el temps NO!!

El networking, o el que és el mateix, la xarxa de contactes professional, ha existit sempre. Fa uns anys dèiem que anàvem a una “conferència/reunió/presentació de negocis”, en canvi ara anem a fer “networking”.
Però fer-ho ens requereix un cost, cada cop comença a ser més habitual que alguns de aquests networking per diferenciar-se d’altres, comencen a fer pagar als assistents una petita entrada, per així seleccionar als participants. De aquesta manera volen transmetre que els participants que hi aniran tenen prou interès com per pagar.
Altres ho fan de una manera més suggerent, organitzen un sopar i en el preu del menú hi està inclòs el menjar més el accés a participar-hi. Aquest sistema és força utilitzat últimament sobretot pels professionals del coaching, que el que volen és captar possibles clients potencials, però ho vesteixen de networking.

Ara m’agradaria fer-vos reflexionar com tenim de plantejar-nos el nostre networking, amb l’objectiu de no perdre-hi el temps, que a ben segur és el cost que ens té de preocupar més.

Amb QUI?, tenim o no de fer el networking;

NO amb gent depressiva i/o negativa, amb els que diuen que en saben de tot i opinen sobre tot, amb entorns culturals no adients al nostre, amb grups tancats que només s’escolten a si mateixos.
NO amb gent que només vol fer-se veure, que hi va a recollir targes per justificar-se a no se qui, que es vol escamotejar de la seva feina i/o responsabilitats.
NO amb gent que s’hi apunta pel vermut  o els canapès promesos al final del acte.

SI amb gent amable, agraïda, positiva, que té ganes d’escoltar, d’aprendre, d’intercanviar coneixement i/o experiències, que vol buscar i aportar valor, d’entorns culturals semblants i si pot ser superiors als nostres.
SI amb gent que et coneix, que et vol conèixer-te, gent que tu vols conèixer per què en saps o t’han parlat del seu nivell.

I COM? Tenim de fer-ho;

Marcant objectius previs de per què hi vols anar i a buscar-hi què.
Escollint els sectors de negoci i/o coneixement que puguin estar directament o indirectament relacionats amb el nostre entorn professional. Prioritzant els més innovadors i que aportin noves tendències al mercat que treballem.
No hi ha temps de anar a totes les que et proposen, per tant seleccionant les diferents opcions de networking que es presenten i prioritzant les que creguis que poden ser més productives per a tu.

Com veieu no soc contrari al networking, però si a fer-ne un us inadequat, poc professional que ens porti a tenir la percepció de pèrdua de temps, i ja ho sabeu que tal com està el mercat, aquest és un luxe que no ens podem permetre.
Si t’agrada’t, et demano que ho comparteixis amb qui creguis convenient, gràcies.

Sobre COMMARK

COMMARK Soc l´Antoni Anglada i puc ajudar-te com a Assessor Comercial/Màrqueting i S.M.Estrategy. http://es.linkedin.com/in/antoniangladabuenaventura Antoni Anglada Buenaventura

4 Respostes a Networking SI; perdre el temps NO!!

  1. Totalment d’acord. No hi ha res més frustrant que anar a un networking on notes que l’únic objectiu dels organitzadors és captar clients i fer auto-propaganda.

    Per a què recomanes el networking? Branding? Col·laboracions? Perquè l’experiència em diu que no és un bon lloc per fer clients.

    • COMMARK dice:

      David, en aquest país tenim un concepte de networking molt egocèntric, a on jo vaig a explicar el bo que soc, i a veure si em contractes. El networking té de ser un acte de compartició d´experiència, coneixement i ganes d´aprendre per totes les parts.
      Si abans no anem amb aquesta mentalitat, no aconseguirem clients potencials en el futur. Ja que una primesa anterior a la venda és la generació de confiança.Per tant d´entrada, potser és una bona opció plantejar-se el cost del networking com una acció promocional més del branding. I sobretot avui dia, com tu planteges, el cercar col·laboracions, sinergies que ens ajudin a créixer, diversificar el nostre model de negoci.
      En definitiva, l´ actitud té de ser de pensar més en aportar, donar, que en rebre quelcom d´ immediat. A ben segur que si tots ho posem en pràctica les coses anirien d´una altre manera.

      • Ramon Pintó dice:

        Més que un concepte egocèntric diria anacrònic, o que no s’entén que l’objectiu primer ha de ser efectivament crear confiança, buscar rellevància i si és possible esdevenir un referent en la matèria. Tenir presència i oferir continguts per atraure i més tard ja es parlarà de clients potencials. Primer cal sembrar, no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*
Per a provar que ets una persona (i no un script d'spam), ingressa la resposta correcta al problema matemàtic que és veu a l'imatge.