Viralització d´una Campanya de Màrqueting Online

La viralització no és res més que la difusió, promoció i extensió d’allò que volem fer conèixer al nostre públic objectiu. En el cas d’una campanya de màrqueting online, per fer-ho podem utilitzar tres estratègies ja siguin juntes o per separat.
La decisió dependrà del temps, recursos que hi volem emprar per assolir els objectius que ens hem marcat.

1)   Estratègia de Posicionament SEO; utilitzada si la nostra estratègia és a mig termini, ja que ens donarà resultats en aquest plaç però a un cost molt inferior respecte a una estratègia de CPC.
Variarà en funció si la nostra campanya és d’àmbit, local, regional, nacional o internacional; ja que tindrem d’adaptar les nostres paraules claus per que siguin trobades pels nostres clients objectius quan busquen algun dels nostres productes o serveis mitjançant els buscadors.
Per fer-ho, és convenient que ens posem en mans d´un professional del SEO, que mitjançant un anàlisi del nostre web i dels nostres competidors, rectificarà tot allò que sigui necessari per què siguem trobats abans que la nostra competència.

2)   Estratègia de CPC; utilitzada sobretot si la nostra estratègia necessita resultats a curt termini. Es tracte del pagament per clic, per aparèixer als enllaços patrocinats del nostre buscador. És només recomanable per cost,  si abans ja tenim un bon posicionament SEO, ja que si no l’esforç  econòmic que tindrem de fer serà molt gran.
Ens servirà principalment per 2 coses;
a) promocionar una campanya concreta en un temps molt limitat;
b) diferenciar-nos d´un competidor que té un posicionament SEO, semblant al nostre, també durant un temps limitat.

3)   Estratègia de Xarxes Socials; Utilitzada només si la nostra estratègia és a mig i llarg termini. Ja que ens suposarà de fer una gestió professionalitzada, mitjançant un Community Manager (CM), que tindrà de detectar a on són els nostres clients actuals, o potencials dins de les xarxes. A partir d’aquí crearà els perfils socials adequats i dotar-los de contingut valuós per aquests mateixos.
Per fer-ho promourà la conversa amb ells per conèixer les seves necessitats e inquietuds i així poder-los oferir el valor afegit que ens farà diferenciar-nos dels nostres competidors.

Ara només cal que pensis quina o quines d’aquestes estratègies s’adeqüen millor per llençar la teva estratègia de màrqueting online.

Sobre COMMARK

COMMARK Soc l´Antoni Anglada i puc ajudar-te com a Assessor Comercial/Màrqueting i S.M.Estrategy. http://es.linkedin.com/in/antoniangladabuenaventura Antoni Anglada Buenaventura

2 Respostes a Viralització d´una Campanya de Màrqueting Online

  1. Сialis dice:

    I like the helpful information you provide in your articles.

    I’ll bookmark your weblog and check again here frequently.
    I’m quite sure I’ll learn lots of new stuff
    right here! Best of luck for the next!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*
Per a provar que ets una persona (i no un script d'spam), ingressa la resposta correcta al problema matemàtic que és veu a l'imatge.