Mobile Màrqueting; La Mort del PC?

Les dades d’aquest últim 2011 semblen mostrar que aquesta sentència no és tan lluny;

7.000 Mll de persones al món.
5.000 Mll tenen mòbil, el que representa un 71% del total
1.000 Mll, el 25% dels que tenen mòbil ja hi accedeixen per Internet.
El 91% del nord-americans, porten el seu mòbil sempre amb ells.
Cal tenir en compte que aquestes dades inclouen els països de primer, segon i tercer món. I una altra dada a considerar és que en alguns països ja hi ha més mòbils que persones,…
Actualment les activitats que més s’utilitzen per Internet són:
a) Navegar per la xarxa.
b) Fer fotos i videos.
c) Enviar correus electrònics.
La previsió és que, ja en el proper 2013 hi haurà més usuaris d’ Internet des del mòbil que des del PC, i que cap al 2015 la majoria de cerques ja es faran pel mòbil.

Pel que fa als llocs d’utilització, el més freqüent és a casa (93%),  en els desplaçaments (76%) i en un local comercial (49%). Si ens hi fixem ens adonarem que els dos últims només són possibles gràcies al mòbil, per tant abans de la seva aparició no existia la possibilitat de fer-ho..
Ara bé, aquesta implementació actual, i sobretot la futura ens comportarà a la gent del màrqueting  alguns canvis en la planificació de les nostres estratègies.Caldrà considerar aspectes com els següents;

1) La web ha d’estar pensada i dissenyada per veure’s i carregar-se ràpidament en el mòbil.
2) Cal incloure vídeos en les nostres webs, ja que és l´activitat preferida i de més creixement.
3) Si tenim un negoci o local públic, hem de preveure la seva geolocalització en els portals més utilitzats, ja que serà una entrada de clients potencials important. Aquesta ha  de incloure les dades d’adreça, però sobretot la de poder-nos trucar al moment.
4) Les sessions de navegació són més curtes, per tant hem de ser capaços de captar la atenció del nostre visitant amb menys temps, no ens donarà més oportunitats.
5) Si fem campanyes de e-mailing, cal pensar-les pel mòbil, tindrem potser una taxa d’obertura superior, però també ens l’ eliminarà amb més facilitat si no li som interessants.
6) Cal incloure els links a xarxes socials per facilitar la viralització del nostre contingut, i també per permetre el registre al nostre web mitjançant les dades ja pre-registrades del client a les xarxes.

Un dels futurs del màrqueting mòbil, està en el enviament de cupons de descompte per a diverses aplicacions. Els cupons mòbils tenen ja un 70% més de reemborsament que els cupons tradicionals. Els països a on actualment s’hi fan més compres pel mòbil són : Gran Bretanya (28,5%),  Itàlia (23%) i Espanya (20%).

Aquests cupons estaran basats en la geolocalització, i la seva lectura es farà escanejant un codi de barres que apareixerà en el smartphone, una vegada que aquest hagi accedit a la aplicació app de la marca.

Si t’agrada’t el contingut d’aquest post, t’agrairia que el comparteixis amb qui creguis convenient.

Sobre COMMARK

COMMARK Soc l´Antoni Anglada i puc ajudar-te com a Assessor Comercial/Màrqueting i S.M.Estrategy. http://es.linkedin.com/in/antoniangladabuenaventura Antoni Anglada Buenaventura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*
Per a provar que ets una persona (i no un script d'spam), ingressa la resposta correcta al problema matemàtic que és veu a l'imatge.