“Content Marketing”; Per contenir què?

El anomenat “ Content Marketing” o Màrqueting de Continguts, no consisteix com creuen alguns en escriure les “keywords” o paraules claus per optimitzar el teu text en els buscador i així millorar el teu posicionament SEO.
Ben al contrari, consisteix en alguna cosa tan senzilla, però pel que es veu tan difícil, com en explicar i transmetre als teus lectors quelcom que ells percebin que els hi aporti “valor”.

La nova configuració del bot de Google amb el Penguin, lluita acarnissadament per què aquesta variable es doni. D´aquesta manera els ja massa estesos copys i traduccions, que molts mal anomenats “gurus” fan servir per generar continguts amb el mínim esforç i alhora guanyar-se una immerescuda reputació, són ara el objectiu a perseguir i a extingir de Penguin.
Per això ara escoltareu i llegireu moltes critiques cap aquesta nova creuada de Google, penseu que qui no ho utilitza no es té per què preocupar, i qui ho fa potser és per què es sent atacat,…
I si us pregunteu per què es tan difícil, o si més no poc fàcil les respostes poden ser;

a) Es requereix fer un gran esforç en generar contingut propi i de qualitat.
b) Tanmateix té de ser un contingut innovador i que aporti coneixement i per tant valor als seus lectors objectius.
c) És una inversió en que el retorn no es dona a curt plaç, ans al contrari, si no a mig i sobretot a llarg plaç.
d) Cal publicar amb regularitat, i no només quan tens temps o et trobes inspirat.
e) Cal parlar d’allò en que ets expert, millor no arriscar-te amb el que no dominis prou.

D’altre banda si ho fas bé t’aportarà beneficis que et seran difícils de trobar en altres eines de màrqueting, com són;

1) Guanyaràs credibilitat en el teu públic objectiu i per tant, amb el temps et donarà reputació com un especialista en el teu àmbit.
2) A més llarg plaç si mantens la reputació et repercutirà en un reconeixement, que traspassarà la teva pròpia àrea d’influència.
3) Et diferenciaràs de la teva competència, de una manera que tindrà difícil de reaccionar, ja que no li servirà de res disposar de més mitjans que tu.
4) Serà bó pel teu SEO, ja que és “friendly”, per la seva alta indexabilitat.
5) És una eina de màrqueting “gratuïta” monetàriament, encara que no en temps i esforç.

Com veieu, la seva dificultat resideix en la seva facilitat per fer-ho bé o malament. I el seu encant, al meu entendre, i més en els moments que estem vivint, és que el poder d’inversió econòmic no hi té res a fer, contra la vostra capacitat de coneixement i comunicació.
Us animo a que us hi poseu, no com a única eina, però possiblement com la més important a utilitzar en la vostra estratègia de màrqueting.
Si t´agradat, t´agrairé que ho comparteixis amb qui creguis convenient, gràcies.

Sobre COMMARK

COMMARK Soc l´Antoni Anglada i puc ajudar-te com a Assessor Comercial/Màrqueting i S.M.Estrategy. http://es.linkedin.com/in/antoniangladabuenaventura Antoni Anglada Buenaventura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*
Per a provar que ets una persona (i no un script d'spam), ingressa la resposta correcta al problema matemàtic que és veu a l'imatge.