El E-mail Màrqueting no és enviar e-mails!!

Hi han alguns que s’atreveixen a dir i a predir que el e-mail màrqueting s´està morint o morirà, degut a l’aparició del SocialMedia; res més lluny de la realitat.
Aquí et dono algunes xifres que t’ajudaran a dimensionar-ho;

E-mail màrqueting…………………………..180.000 Mll d´enviament diaris
Cerques a Google……………………………..3.800 Mll diaris
Twits………………………………………………..150 Mll diaris
Post a Facebook………………………………..65 Mll diaris

Un altre factor decisiu a favor de la seva expansió és la mobilitat mitjançant els smartphones i/o les tabletes, fet que afavoreix la lectura del e-mails en qualsevol lloc i moment.
Ara quins factors fan que una campanya de e-mail màrqueting tingui el èxit desitjat?, doncs són uns quants, i el problema o dificultat resideix en que tenim de fer bastants d’ells bé si no volem acabar a la safata de spam. Et dono al meu entendre, els més claus per ordre seqüencial;

1) L´identificació i la filtració adequada de la base de dades per què acompleixi l’objectiu de segmentació del perfil de client/lead a qui ens volem dirigir. Millor si la captació la tenim sense fer opt-in.
2) Que el proveïdor ens garanteixi unes IPs bones i que el enviament es faci amb un sub-domini propi, per tal de garantir les apertures, clics i la nostra reputació.
3) Redacció del titular del “Assumpte”, sí ja sé que et pot semblar insignificant, però les estadístiques demostren que aquest factor és el més important per decidir si obro el e-mail o no. I aquí no et puc donar cap més consell de que escriguis com si fessis un titular de capçalera de diari, i que provis d’enviar el mateix e-mail amb dos assumptes diferents i avaluïs el CTR (clics per impressions) resultants.
4) El disseny té de transmetre els valor diferenciadors de la nostra marca.
5) La utilització d’imatges incrustades, a on l’usuari eviti d’autoritzar la visualització d’imatges, és evitar un pas que molesta al usuari.
6) Qualitat del contingut. El missatge té de tenir un alt component emocional, que faci que el usuari percebi que va dirigit a ell i no és massificat. Té de respondre ràpidament el per què ho rep i quin benefici li aporta.
7) Sinterització del contingut. Quan ja has aconseguit que ens obrin el e-mail, pensa que el usuari ens donarà com a màxim 1 minut per a llegir-lo, en els millors dels casos.
8) Adequar la periodicitat dels enviaments, ja que si no encara que siguin interessants i ben fets,provocarem una saturació al usuari i ens acabarà classificant com a spam.

Si fem bastant bé tot el que em dit, aconseguirem amb el e-mail màrqueting uns beneficis tangibles en;

a) Donar valor afegit a la nostra marca
b) Tenir una eina de comunicació amb els nostres usuaris/clients fluida i en temps real.
c) Augmentar la fidelització dels mateixos.
d) Mesurar el ROI de la nostra inversió com cap altre eina de màrqueting.

Com veieu, el repte no és fàcil però per a la vostra tranquil·litat hi ha especialistes que tenen l’experiència i el coneixement necessaris per assegurar-vos el èxit a la vostra campanya.

Sobre COMMARK

COMMARK Soc l´Antoni Anglada i puc ajudar-te com a Assessor Comercial/Màrqueting i S.M.Estrategy. http://es.linkedin.com/in/antoniangladabuenaventura Antoni Anglada Buenaventura

4 Respostes a El E-mail Màrqueting no és enviar e-mails!!

  1. Useful information. Lucky me I found your web site by accident, and I am stunned why this accident
    did not took place earlier! I bookmarked it.

  2. Cory dice:

    I wanted to thank you for this fantastic read!! I certainly enjoyed every bit of it.
    I’ve got you bookmarked to check out new things you post…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*
Per a provar que ets una persona (i no un script d'spam), ingressa la resposta correcta al problema matemàtic que és veu a l'imatge.