Branding; creant Marca

Que és el branding?, doncs el conjunt de diverses accions de màrqueting que tenen com a objectiu la creació d’una marca. Segur que heu escoltat molts cops allò de “aquesta empresa el que val més és la seva marca”. Sembla doncs important que hi posem atenció i cuidem molt el que fem amb la nostra marca, oi?.
La marca és important per què té de ser el nostre mirall al mercat, acaba sent la manera com ens perceben els nostres clients actuals o potencials. Per tant “al lloro”, que si fem les coses d’una manera acurada i correcte però la nostra marca no ho sap transmetre, ens servirà de ben poc.
Que ens proporcionarà una correcte i adequada estratègia de branding?, principalment 4 atributs molt importants;

a) Reputació professional, empresarial, sectorial i en el mercat.
b) Influència sobre els nostres clients, prescriptors.
c) Visibilitat en la comunicació, Mas Media, mitjans.
d) Presència social a les xarxes.
e) Fidelització marca versus client.

Per fer l’estratègia adequada tindrem d’utilitzar diferents estratègies multicanal i multi presencial; i si és possible associant la marca a un líder de l’empresa. Si ho aconseguim aquest binomi reforçarà encara més la força de totes les accions de branding que acabem fent, però això com molt bé sabeu, no depèn  de voler-ho si no de tenir-ho.

Anem a l’estratègia, quins seran els valors principals que ens assegura’n el èxit?

1) Explicar la nostra missió i el per què de la nostra existència.
2) Transmetre missatges constants al llarg del temps, per assolir la confiança dels nostres clients.
3) Complir el que prometem, i si pot ser superar les expectatives dels nostres clients.
4) Encaixar l´imatge real de la nostra marca amb la que realment estem donant al mercat, tenim de fer que coincideixin.
5) El missatge de marca té de coincidir amb la percepció que es té de nosaltres.
6) Crear emocions,…,convertir la marca en un interlocutor personalitzat amb els nostres clients. No té de parlar l’empresa, si no el cor d´aquesta.Cal ser agraïts, saber escoltar i respondre al que ens preguntin: sempre!!. No només parlar del que ens interessa, si no d’allò que interessa als nostres clients.

Si seguim acuradament aquests valors assolirem la creació de la Marca, pas a pas sense pressa però sense defallir en el temps. Si no hi ha paciència no hi ha estratègia de branding a fer. Però en canvi si sou capaços de fer entendre al conjunt de l’empresa el objectiu de branding que us heu marcat, rebreu amb escreix molt més del que us espereu.

Sobre COMMARK

COMMARK Soc l´Antoni Anglada i puc ajudar-te com a Assessor Comercial/Màrqueting i S.M.Estrategy. http://es.linkedin.com/in/antoniangladabuenaventura Antoni Anglada Buenaventura

2 Respostes a Branding; creant Marca

  1. Benon dice:

    I rlelay needed to find this info, thank God!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*
Per a provar que ets una persona (i no un script d'spam), ingressa la resposta correcta al problema matemàtic que és veu a l'imatge.