Estratègia de Preus-punt de partida

L’estratègia de  Preus és una de les claus dins del nostre Pla de Màrqueting, que decidirà el seu èxit. De res ens serveix la correcta definició de les distintes estratègies del nostre Pla de MQ , si quan arribem a la de preus aquesta no compleix els objectius que ens havíem prèviament marcat.
Us ho dic des de l’experiència viscuda en diversos casos en que, per desconeixement, cansament, o desvalorarització, el equip de màrqueting i/o Direcció, no es pren en la seriositat adequada la definició i posada en marxa de l’estratègia de preus.
Es una sensació de haver fet tota la cursa amb el ritme adequat, però en el últim tram no hem avaluat que ens queda un pendent del 15% abans d’arribar a la meta,…
Com té de ser?, obviant el cas particular i generalitzant té de complir 3 premisses bàsiques;

a) Estratègicament coherent amb el Pla de Màrqueting; tan senzill com que el posicionament de preus té d’estar d’acord amb el de producte i marca que volem transmetre al nostre client/consumidor.
b) Conceptualment simple en la Comunicació; té de ser entendible i comprensible per al target a qui la volem dirigir. Cal fugir de formules algorítmiques complexes ideades per matemàtics frustrats, que pretenen que el client destini temps i esforços per a interpretar-la. Si no som capaços d’explicar-ho en 20 segons, és que ens ho tenim de repensar.
c) Formalment diferent en el concepte; cal analitzar el que hem fet abans, el que fan habitualment els nostres competidors, per pensar si podem innovar si ja no en el fons, com a mínim en la forma.

Per fer-ho ens farà falta saber;

a) Quin és el target de clients a qui va dirigida la nostra estratègia?, ja que no és el mateix fer-ho per a clients actuals, clients potencials i sense experiències amb el nostre producte o servei , clients dels nostres competidors, etc.
b) Quines són les motivacions que poden moure al target de client que ens dirigim, a comprar-nos a nosaltres i no als nostres competidors?. Motivacions de preu, de relació tripartida preu/qualitat/servei, d’identificació amb la nostra marca i els valors que transmet, només de qualitat , el temps en que es desenvolupa (temporada, campanya, festivitats, dates remarcables, etc).
c) Com mesurarem i avaluàrem la seva efectivitat al llarg del temps, i quin pla “B” tindrem per aplicar si s’escau les mesures correctores en funció a la seva efectivitat.

Llençar una estratègia de preus sense tenir en compte el que he esmentat, suposa al meu entendre, llençar una moneda al aire i confiar que caigui i s´agunti de cantó,…

Sobre COMMARK

COMMARK Soc l´Antoni Anglada i puc ajudar-te com a Assessor Comercial/Màrqueting i S.M.Estrategy. http://es.linkedin.com/in/antoniangladabuenaventura Antoni Anglada Buenaventura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*
Per a provar que ets una persona (i no un script d'spam), ingressa la resposta correcta al problema matemàtic que és veu a l'imatge.